3. graviditet: Velkommen til 3. trimester

Sparetips til nybyggeri: inventarI denne uge har vi fået vores inventar monteret i huset. Det er kun tirsdag, og det er færdige i løbet af i dag. Jeg kan i øvrigt kun rose Hybel på den front. Tidsplanen holder max – og ofte mere til!

Vores inventar bestilte vi hos HTH tilbage i november, så vidt jeg husker. Vi bestilte alt hos HTH, undtaget bordpladen. Vi ville ikke have en laminat, men gerne en bordplade der kan holde til lidt mere. Jeg havde forelsket mig i en Nero Assoluto satinpoleret granitbordplade. Sådan en rakte budgettet ikke til hos HTH. I stedet bestilte vi den hos det lokale stenhuggeri, hvor den lå til ca. halvdelen af prisen, endda inkl. Blanco vaske. Prisen kan være steget siden vi bestilte, det vil jeg ikke kunne sige noget om. Men det var i hvert fald noget vi kunne få plads til i budgettet ;-)

Vi har købt følgende inventar: Køkken, 2xbad inkl spejle med lys, bryggers (teknikskab, skydeskab med indmad og underskabe, integreret højskab i fordelingsgang, lille skab i alkove (oppe på væggen) og garderobeskabe i 3 børneværelser.

Vores fronter hedder Havana, og er en af de billigere låger. Vi havde egentlig valgt dark harmony, men da vi kom rundt i udstillingen i Horsensafdelingen kunne vi desværre konstatere, at lågen var falmet en del, og at sidestykkerne ikke var. Sidestykkerne var melamin, og fronten var finer. Det patinerer ikke på samme måde – desværre! Og med et sydvendt køkken kunne vi ikke stå med en falmet låge, og sidestykker i fuld farve efter 2 år (samme tid som udstillingen i Horsens havde været monteret). Det passede ganske enkelt ikke til vores hus, og sådan er det jo. Men det fik os heldigvis til at kigge i andre retninger. Så vi gik altså med en låge i stort set samme farve, men i melamin – hvilket er meget billigere. Det betød også, at vi faktisk havde råd til alt andet, vi gerne ville have. Pris ekskl. bordplade: 130.000. Med en kompaktlaminatbordplade hos HTH var vi nået op på omkring 170.000.

Her er lidt nærmere om inventar:

Køkkenlåger: Havana på køkken-ø, KP mono hvidmalet på højskabe.
Bryggers: KP mono hvidmalet med click-push
Bad (begge): KP mono hvidmalet i VH7 koncept. Bordpladen er “marmor komposit” fra Marbré
Garderobeskabe: Hvide fra gulv-loft med bøjlestang i én side, og hylder i den anden. Der er vist ikke et navn til lågerne på dem :-)

Mit budskab er egentlig bare, at man måske ikke skal være så bange for at kigge i andre retninger, end de dyreste (og ofte også mest populære). Et firma som HTH laver ikke lorte-køkkener, uanset hvilken front du vælger. Og korpusset er nøjagtigt det samme, så du får en tilsvarende kvalitet, selvom du sparer på fronterne. Og hvis du har forelsket dig i de dyre fronter, så køb dem! Og fravælg nogle andre ting i stedet. Mads ville gerne have greb på vores køkken, så det har vi valgt. I sidste ende endte det også med at være billigere fordi vi dermed ikke skulle haveVH7 koncept i hele køkkenet. Og click-push var ikke noget, vi var interesserede i. Så på den måde kan et tilkøb, som greb ende med at være billigere, trods alt.

Vi har naturligvis også været kræsne, og valgt ting vi sagtens kunne undvære – fornuften har altså også grænser ;-) Vi har skuffer i hele køkkenet, inderskuffer, soft-close og sikkert en del andre ting, som også koster mere end man har lyst til at vide. Men vi fik alt hvad vi ville have, og det var vi virkelig positivt overraskede over! Så må vi jo leve med de malede låger, som sikkert bliver skrammede selvom de er dyrere end laminat. Men de føles så lækre, så jeg er glad for vores valg ;-)

Hvis der er noget jeg har glemt, må I endelig spørge.

Vil du gerne følge mere med? :-) Du kan følge med på instagram @sanneagersnap, facebook @incredibaby.

2 kommentarer

 • Kristina

  Er man hos Hybel bundet til HTH?

  Vi er i gang med at købe inventar hos HTH på et byggeri med HusCompagniet. Vi er bundet til HTH forstået på den måde, at vi får 170.000 at handle for hos HTH, men vi får kun trukket 70.000 fra prisen, hvis vi selv vælger at stå for indkøb af inventar et andet sted.

  Vores oplevelse er, at HTH gennem den aftale ikke har den mindste motivation for at give os en god pris. Jeg kan oplyse, at vi får køkken og bryggers elementer inkl. bordplade (kompaktlaminat), og det koster os 170.000! Vi kan ikke få badeværelser, entre eller soveværelsesskabe med i den pris. HTH vil eksempelvis have 17.000 for et badeværelsesmøbel på 140 cm med marmorvasken, som I også skal have.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Incredibaby

   Hej Kristina,

   Ja, vi er bundet til HTH på samme måde – vi kunne vist få noget i stil med 65.000 kr. ud pr. 100.000 kr hvis vi gik andetsteds hen. Altså ikke det fulde beløb. På den måde har vi heller ikke fået nogen rabatter. Men jeg synes dog bestemt vores sælger fra HTH var meget engageret og dygtig, så vi er fuldt tilfredse med HTH. Det lyder bestemt ikke som en særlig god oplevelse, I har haft!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar - jeg elsker kommentarer! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. graviditet: Velkommen til 3. trimester