"Black Magic"-kage med saltkaramel og chokolademousse

img_8269 Denne weekend har stået i fødselsdagenes tegn. Både Elliot og Mads er blevet fejret med familie og dertil hører sig naturligvis noget mad og nogle lækkerier. Sådan er det jo ;-) Lækkerierne bestod blandt andet af en fødselsdagskage, som denne gang blev til en chokoladekage med chokolademousse imellem lagene og ovenpå kagen. Da moussen var blevet godt kold blev den toppet med flydende saltkaramel, for at give den et lille kick. Hvis jeg selv skal sige det, blev det en ret lækker omgang! Selve kagen er fyldig, men ikke voldsomt tung, og moussen og saltkaramellem gjorde den lækkert snasket. Ovenpå vil jeg helt klart anbefale, at man tilføjer noget friskt - eksempelvis bær, som jeg har valgt :-) Opskriften kommer her:

Ingredienser til kagen

4,5 dl mel 5 dl sukker 2 dl kakao 2 tsk. natron 1 tsk. bagepulver 1 tsk. salt 1 tsk. vanillesukker 2 store æg 2,5 dl færdiglavet kaffe 2,5 dl mælk 1,5 dl rapsolie  

Ingredienser til moussen

5 dl piskefløde 2 dl sukker 1 dl kakao 1 tsk. vanillesukker  

Saltkaramel:

1 ds. karamelliseret kondenseret mælk. (alternativt kan du købe en dåse kondenseret mælk og koge den i 3 timer. Sørg for, at den hele tiden er dækket af vand) 1 tsk. salt (den kan sagtens trække mere salt, hvis man godt kan lide det :-) )

Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 200 gr. varmluft Alle tørre ingredienser blandes, og derefter tilsættes resten. Piskes ved lav hastighed i 2 minutter, og kør en dejskraber igennem dejen - tjek især, om der ligger noget mel i bunden at skålen. Pisk derefter i 3 minutter mere - stadig ved lav hastighed. Dejen bliver meget tynd, men det er helt som det skal være :-) Jeg bagte kagen i en springform. Bages i 45 minutter. Tjek løbende kagen - der er stor forskel på ovne! Der må gerne sidde lidt tilbage på gaflen, hvis du tjekker i midten af kagen. Afkøl på rist til kagen er helt kold. Nu skal moussen laves. Og dét er nemt. Hæld alle ingredienserne i en skål og pisk sammen i et par minutter, til moussen tykner alá flødeskum.     Når kagen er helt kold flækkes den på langs, så der er 2 bunde. Moussen fordeles hhv. mellem lagene og ovenpå kagen. Sættes i køleskabet i 1-2 dage. Kagen bliver allerbedst af at stå i køleskab i et par dage. Inden kagen skal serveres laves saltkaramellen. Her varmes karamellen i en gryde, og når den er flydende og helt ensartet tilføjes salt. Salten skal opløses helt, før du kan regne med smagen. Så smag til løbende og vent med at tilføje mere før hver omgang salt er helt opløst. Lad karamellen køle lidt af inden du putter den på kagen. Puttes en en sprøjtepose (eller frysepose, hvor der klippes hul), og sprøjtes langs kanten af kagen såfrmet man ønsker at det skal "løbe" ned af kanten. Sæt i køleskabet indtil karamellen er kold og servér. Bon appétit!