Lad nybyggeriet begynde!

Huset, der blev solgt

Hvis man følger med inde på instagram (den sætning føler jeg virkelig tit jeg bruger...), så vil man måske have bidt mærke i, at vi endelig har fået solgt vores hus. Til prisen endda. Lettelsen kan jeg knapt nok beskrive. Det er som en sten, der er faldet fra mit hjerte på en måde. Jeg tror kun man kan relatere, hvis man selv har prøvet at have et hus til salg (og nok særligt, hvis man ikke fik solgt i løbet af den første måned.) Det betyder, at vi faktisk skal være ude i denne måned. Halvanden måneds overtagelse lød aftalen på (derfor var det også meget heldigt, at de trods alt også bød prisen så!), så vi har selvsagt ikke nået at bygge det nye hus endnu. Men det er vel også en del af nybygger-oplevelsen, ikke? ;) Det der med midlertidig bolig. Vi flytter hjem til Mads' forældre i næste weekend, og er der i minimum 2 mdr. Og så ser vi lige på situationen igen efter jul og nytår.

Det nye hus

Vi har valgt at bygge med Hybel Huse, som vi havde den bedste mavefornemmelse med. Vi har også talt med HusCompagniet, Menzer Kristensen og JJHansen. Det kan du læse mere om i indlægget her. Vi havde en idé om, hvordan huset skulle være da vi købte grunden for snart 1 år siden. Det har ændret sig lidt siden - og eksempelvis murstenene har vi ændret helt mening om. Vi havde først tænkt, at vi gerne ville bygge med en sten alá "jern" fra wienerberger, men har altså valgt at bygge med "Limoux" fra Egernsund i stedet. Med gråhvid fuge. Hvis man er nybygger, så ved man nogenlunde, hvad det betyder. Ellers må man google lidt :) Ift. inventar, klinker og el, så har vi endnu ikke været til byggemøder med de forskellige firmaer. I morgen skal vi vælge klinker, derefter venter elektrikeren, og til sidst HTH. Vi har afsat ekstra beløb til både inventar og el ift standard-kontrakten, hvilket jeg tror mange gør.

Plantegning, plantegning, plantegning

Alle, der har prøvet at bygge nyt hus ved, at plantegningen er et kæmpe arbejde. I hvert fald, hvis man har mange ønsker som skal indgå i huset. På den rigtige måde, naturligvis. Hybel har arbejdet ret meget på vores plantegning fordi vi havde mange specifikke ønsker ift. hvordan rummene skulle placeres ift. hinanden. Vi havde ikke nogle vildt anderledes ønsker, men det var tricky at få rummene til at gå op ift. hvordan vi gerne ville have dem placeret. I dette indlæg kan du læse omkring plantegningen. Men kort sagt, så har vi følgende størrelser på rum: 3 børneværelser på 11 kvm. bad på 5,70 kvm, bryggers på 9+ kvm, K/A på 37,5 kvm, stue på 22 kvm, soveværelse på 11,5 kvm, voksen-badeværelse på 8 kvm, walk-in på 6,5 kvm, skjult depot på 3 kvm og en alkove som er 110 cm x 190 cm. Og så er der en fordelingsgang i afdelingen med børneværelser :-) Huset bliver placeret på en hjørnegrund, og grunden er 962 kvm. Haven og terrassen bliver syd-vest vendt, og det betyder også, at 3 ud af husets 4 værelser bliver nord-vendt. Så hvis vi skulle få et tredje barn, så er der én der får et semi lunt værelse vendt mod syd.

Tilvalg og fravalg

Et nybyggeri er i sandhed kompromissernes land! Og lad mig starte med at slå helt fast, at vi bygger et helt almindeligt familiehus - og vi har været meget skrappe med at holde budgettet. Vi er ikke fancy mennesker, og vi vil ikke sætte alle vores penge i mursten. Vi tjener menneske-penge, har almindelig menneske-jobs, og vi får ikke sponsoreret et hus af Hybel ;) Vi vil have penge til en stor bil, hvis pladsen bliver trang, vi vil have råd til at rejse, når vi har lyst, og vi vil have råd til lækre møbler, hvis det er dét vi har lyst til. 175 kvm skal være nok til vores familie - selvom vi da sagtens kunne have bygget meget større uden at blinke. Jeg skulle nok finde noget at bruge pladsen til ;-) Vi har følgende tilvalg: Saddeltag, Troldtekt lofter, vinyl gulve, øget lofthøjde, badekar, filt på vægge, vindueskarme i sten, rainshower på begge badeværelser, væghængte toiletter med skjult cisterne, dyrere mursten og fuge, fritstående carport, indmurede shampoohylder i begge bad samt ved badekar, og smalle gerigter og fodlister. Jeg har formentlig glemt noget, men ellers tegner det vist et fint billede af hvordan vi har prioriteret. Fravalg: Muret garage, fladt tag (det har faktisk aldrig været oppe at vende, men vi ville heller aldrig have betalt pengene for det), indmuret biopejs, dobbeltbrus og multirum (det havde krævet ekstra kvm fordi vi ikke ville gå ned på størrelser på andre rum. Vi var nok endt tættere på 190 kvm hvis vi også skulle have multirum).

Fremtidsudsigter

Byggeansøgningen er sendt ind til kommunen her i Vejle, og vi afventer lige nu en byggetilladelse. Hvis alt går vel, kan vi gå i jorden efter nytår. Indflytning hedder noget i stil med maj/juni 2020. Så næste sommer skulle vi meget gerne bo i det nye hus. Så må vi se, om vi skal smide lidt ekstra penge efter rullegræs, så vi kan bruge haven med det samme ;-)