3. graviditet: Uge 25+26

Under 100 dage til termin. 95 dage i dag, for at være helt præcis. Det betyder, at jeg er 26+3 når man snakker graviditetsuger ;-) Inde i maven er hun begyndt at give nogle gevaldige spjæt med, hvad der føles som, hele kroppen. Det er noget nyt synes jeg, og det føles ret anderledes end spark. Da jeg mærkede det første gang, kunne jeg faktisk godt huske det, fra de andre gange.

Risikogruppe

Midt al denne coronatid er det uden tvivl anderledes end at være gravid de andre gange. Det er nogle gange lidt "svært" for mig at føle mig så frisk og ubesværet, men samtidig være nødt til at opføre mig som om jeg "fejler" noget. Altså fordi jeg er i en risikogruppe ift. corona-virus. Jeg har været stort set isoleret siden 12. marts, og har ikke engang handlet ind mere end 2-3 gange på den tid. Vi går naturligvis ture, og har kørt til vandet i området. Men som en meget ekstrovert type, så kradser det nogle dage lidt, at jeg ikke rigtig møder nye inputs. Jeg møder ikke andre, end dem vi bor i huset, og sådan har det været i over en måned. Det er sådan det skal, og må være. Men jeg har det lidt stramt med det engang imellem.

Barsel og job

Jeg er begyndt at frygte, at jeg kommer til at gå direkte fra hjemsendelse med løb og til barsel. At jeg slet ikke når at arbejde igen, inden jeg går på et fuldt års barsel. Jeg ved godt, at vi har meget større problemer i samfundet end sådan noget, men det gør virkelig ondt indeni. Jeg savner mit job meget. Jeg savner min arbejdsplads, og jeg savner mine kollegaer. Jeg tror i virkeligheden bare, at jeg er ved at være træt af undtagelsestilstanden, som alle andre i verden nok er.

Opstart i institution

i forhold til genåbningen af institutionerne, så er vi herhjemme blevet enige om, at vi holder drengene hjemme de næste 2 uger. Og så tror jeg vi begynder at sende dem afsted fra d. 27/4 med korte dage, og evt. fridage om fredagen. Jeg er ikke interesseret i at vente med opstart til 14 dage efter jeg har født, og Mads har helt samme holdning. Især Elliot er ved at savne sine kammerater og pædagoger virkelig meget. Ærligt, så ville jeg ikke kunne bære at fortælle ham, at han ikke skulle i børnehave igen før midt i august. Ifølge sundhedsstyrelsens anbefalinger, så er det også, hvad de anbefaler. Altså at man sender dem afsted. Så det har vi valgt at lytte til, fordi det føles rigtigt for os.

Uge 26

I graviditeten er der fuld fart på maven, synes jeg. Den føles hele tiden tungere, og der er rigeligt med liv derinde mange gange i løbet af dagen. Alt i alt, præcis som det skal være. Mit lægebesøg i uge 25 var ganske hurtigt, og uden særlig meget at berette. Hun målte maven, og tjekkede blodtryk og urin. Alles gut. Det er også så småt begyndt at gå op for mig, at der rent faktisk kommer en baby om 3 mdr. Jeg glæder mig som en gal, og kan mærke at min hjerne har glemt alle de negative ting ved at have en lille ny, og det er da en kæmpe fornøjelse! Ingen grund til at hænge sig i de dumme ting ;)